Skapande skola i Skurup läsåret 22-23

Under detta Skapande Skola-projekt träffade jag alla femteklassare i Skurups kommun. Kommunen hade gemensamt bestämt att ett tema för läsårets Skapande Skola-projekt skulle vara ”Att våga”. Så detta tog vi som utgångspunkt när jag träffade klasserna. Jag skrev en låt tillsammans med varje klass. Vid första träffen bestämde vi lite saker tillsammans om hur låten skulle vara: Tempo, skala, känslor, och vilka instrument som skulle kunna vara med. Eleverna fick också lämna in förslag på ord som skulle kunna vara med i texten till låten. Till ett andra besök hade jag gjort en relativt färdig inspelning av låten, och vi kunde göra några sista pålägg i klassrummet med sång, rytmer, och de elever som spelade instrument fick chans att också vara med i låten!

Alléskolan

Denna klass gjorde låten ”Våga va’ dig själv” om att våga se ut som man vill. Förutom sång och klapp är en av eleverna med och spelar klarinett. Här kan du läsa texten.

Mölleskolan

Denna klass gjorde en låt med engelsk text, ”Courage”, om att våga vara modig och lojal även om det är jobbigt för en själv. Förutom att hela klassen sjunger och klappar, så är en elev med och rappar, en sjunger solo, och en spelar trumpet. Här kan du läsa texten.

Prästamosseskolan 5 A

Denna klass gjorde låten ”Natten är min”, om att våga vara ute sent på kvällen. Förutom sång och klapp spelar en elev klaviatur. Här kan du läsa texten.

Prästamosseskolan 5 B

Denna klass gjorde låten ”Våga säg till” om att våga säga ifrån om någon är taskig mot någon annan. Mest på svenska men lite på engelska också. Förutom sång och klapp är en elev med och spelar bastoner på keyboard. Här kan du läsa texten.

Rydsgårdsskolan

Denna klass gjorde låten ”Hjälpsam på Instagram” om att inte vara taskig mot varandra på sociala medier och våga säga ifrån om någon är det. Förutom sång och klapp så medverkar en elev med cello och en med klarinett. Här kan du läsa texten.

Slimmingeby Skola

Denna klass gjorde en låt om scenskräck och om att våga stå på scen och uppträda fastän det är läskigt. Mest på svenska men lite på engelska också. Förutom sång så medverkar en elev med gitarr, en med klarinett och en med piano. Här kan du läsa texten.

Östergårdsskolan 5 A

Denna klass gjorde låten ”Kärlek på främmande språk” om att våga prata på ett annat språk fast man inte kan det så bra, och till exempel säga att man är kär i någon fast man knappt kan prata med varandra. Förutom sång och klapp så medverkar två elever med körsång, och en med gitarr. Här kan du läsa texten.

Östergårdsskolan 5 B

Denna klass gjorde låten ”Man måste våga leva (om man inte vill dö)”, om att våga säga hur man känner om man är kär i någon. Förutom sång och klapp så medverkar en elev med keyboard. Här kan du läsa texten.