Skapande Skola Sophiaskolan 23/24

Sophiaskolan är en fristående Montessorigrundskola i Rörum på Österlen. Här fick jag förmånen att skriva en låt tillsammans med var och en av klasserna 4-9. Det övegripande temat för projektet var Värdegrund. Eleverna var med och bestämde hur musiken till låtarna skulle vara, valde ämne för texten och bidrog med input på textens innehåll. Min kompis Francisca Kertscher är med och sjunger lite extra stödsång också.

Klass 4

Låten Regnbågsbarn handlar om att respektera varandras olikheter. Eleverna är med och sjunger, rappar, klappar, och spelar trumset och elbas. Texten hittar du här.

Klass 5

Låten Perfekt som du är handlar om att alla har vi svårt eller lätt för olika saker, men får vi den hjälp som vi behöver så kan vi! Eleverna är med och sjunger, klappar, spelar fiol, trumma och piano. Texten hittar du här.

Klass 6

Låten Online Blues handlar om hur viktigt det är att var schyssta mot varandra på nätet. Eleverna sjunger, klappar, och spelar piano, gitarr, tamburin, trumset och shaker. Texten hittar du här.

Klass 7

Låten Stand Up For the Speachless handlar om att vi ofta glömmer bort att djur lider lika mycket som människor i krig. Eleverna sjunger, härmar djur, klappar och spelar gitarr, sax, bas och piano. Texten hittar du här.

Klass 8

Låten Stoppa kriget handlar om att krig på riktigt är mycket mer förfärligt än att spela krigsspel på datorn. Eleverna sjunger, klappar och spelar bas, djembe, och några elever rappar egna texter. Texten hittar du här, dock inte elevernas egna rappar.

Klass 9

Låten Water, Wind, Fire, som eleverna skrev texten till med Chat GPTs hjälp, handlar om att vi måste ta hand om vår miljö. Titeln inspirerade till lite influenser från bandet Earth, Wind & Fire. Eleverna sjunger, klappar, spelar gitarr, bas, fiol, piano och trumset. Texten hittar du här.