Green Soul band

Skola

Skolkonserter och andra konserter för barn

Alla de band jag spelar med gör gärna konserter i skolmiljö för barn i olika åldrar. Därutöver gör jag också ofta soloprojekt i skolan. Jag skräddarsyr gärna, själv eller tillsammans med någon av mina grupper, konserter och projekt för förskola och skola. Då jag själv har barn med funktionsvariation, är jag också van vid och intresserad av att jobba med sådana barn.

Skapande Skola

Detta är en särskild form av kulturprojekt i skolan, där skolan kan söka särskilda medel från Kulturrådet för att kulturarbetare på olika sätt skall jobba med kultur med skolbarn, på ett sätt så att barnen är delaktiga. Jag har stor erfarenhet av att jobba med sådana projekt.

Kompositör i Klassrummet 2020 – elever i åk 5 i Skurup

Varje klass fick ett tema, som baserade sig på något de höll på med i skolan just då. Utifrån det, med viss input ifrån eleverna, skapade jag och spelade in en låt, där jag också spelade in några saker med eleverna i klassrummet som jag kunde använda i låten. Det blev en minst sagt spännande blandning!

Projektet utspelade sig mitt i corona-pandemin. Under våren 2020 kunde jag besöka de flesta av klasserna live och spela in dem på plats. Men under september var det besöksförbud i skolorna, varvid jag fick göra mitt andra besök online, och ett par klasser fick jag inte möjlighet att träffa fysiskt över huvud taget. Onekligen en utmaning, men vi löste det!

Projektet har en egen sida, där du kan lyssna på all musiken! Klicka här för att komma till den. Här nedan hittar du ett smakprov från klass 5 A på Prästamosseskolan.

”Mattelåten” av Pär Moberg, med klass 5 A, Prästamosseskolan i Skurup

Väggarna Vaknar – elever i åk 9 i Kristianstad fick vara med och skapa musik utifrån byggnader i deras närmiljö

DEGEBERGA SKOLA: ”Chicago”, en låt inspirerad av historien om det s k Baltiska Huset.

TOLLARPS SKOLA – musik inspirerad av historien om de gamla lokstallarna.

”Tollarpspolkan”

”Den Mekaniska Ondskan”

ÅHUS SKOLOR – musik inspirerad av historien om Åhus Borg.

”1569”

”Vi skyfflar sand”

Fria Fåglars tankar och toner – elever i åk 3-5 i Staffanstorp skapade musik och konst till utställning.

Åk 3 A: ”Albatrossen Alma”

Åk 3 B: ”Drottning Kristinas blåa kråka”

Åk 4 A: ”Ladusvalornas pennorkester”

Åk 5 A: ”Boris och Katerina”