Green Soul band

Green Soul

”Musiken sitter som tajta handskar, framförs tungt som bly, svänger som hundra gäng och har sug som en karamell. Vilket tryck! Intensivt!” (Bengt Eriksson, Ystads Allehanda)

Green Soul är ett hårdsvängande soulband som hämtar sin inspiration i 60- och 70-talssoul. Tänk Aretha Franklin, James Brown, eller Otis Redding, men med lite stänk av boogierock a la AC/DC, så fattar du. På plattan Green Soul, som vänder sig till en barnpublik, har dock bandet skrivit nya låtar i samma stil, med texter om miljöfrågor, och om vad man som barn kan göra för att hjälpa till att rädda vår planet.

Musiken fungerar utmärkt att lyssna på i sin egen rätt, inspelad eller live, men bandet gör också Skapande Skola-projekt där en klass utifrån en lärarhandledning om miljöfrågor på olika sätt får hämta inspiration i bandets musik för att jobba med miljöfrågor, både vetenskapligt och konstnärligt. Läs mer om det på den här sidan! Vi har 2022 gjort Skapande skola-projekt i en skola i Lund och två i Malmö.

Här är en video om hur det kan funka när vi gör Skapande Skola-projekt med vår musik!

Här kan du se några exempel på låtar med miljötema som vi skrivit tillsammans med mellanstadie-elever!

Och här kan du se oss spela live!

Album i samarbete med Greenpeace!

Tavlan målad av Alice Samoilova. Layout Eddie Anderson. Klicka på bilden för att ladda ned den högupplöst!

Den 6 april 2021 inträffade Sveriges Overshoot Day detta år. Här kan du läsa mer om vad det är. I samband med det släpptes vårt album, ”Green Soul”.

Inför detta inledde vi ett samarbete med Greenpeace. Alla våra upphovsrättsliga intäkter från musiken går till Greenpeace. Du kan lyssna på skivan via alla plattformar för streaming. T ex på Tidal, Spotify, eller Apple Music

Alla texterna på skivan kan du hitta här om du vill.

Singel

Tavla på omslaget. Alice Samoilova. Layout: Eddie Anderson. Klicka på bilden för att ladda ned högupplöst!

Vi har också släppt en av låtarna som en något förkortad singel. Klicka här för att lyssna på Spotify! Eller på Tidal. Eller på Apple Music.

Video

Miljöorganisationen Greenpeace, som vi samarbetar med, har gjort en video till vår singel. Den släpptes 6 april 2021, och finns att se på Greenpeaces hemsida för den som skänker en liten slant till dem.

Klicka på bilden för att komma till videon!

Medlemmar

Bandets medlemmar är några av Skånes mest etablerade musiker, inom både rock/pop, jazz och folkmusik. Nuvarande sättning 2022 är:

  • Maciej Szymczinski – bas
  • Jens Andersson, sång och slagverk
  • Alexandra Hamnede, sång
  • Rasmus Svensson – trummor
  • Dolores ”Dolly” Humovic – sång
  • Mikael Gökinan – gitarr
  • Alice Samoilova – sång
  • Pär Moberg – barytonsax
  • Björn Edqvist – trumpet
  • Ida Karlsson – tenorsax

På skivan medverkar också elever från musikprofilen på Djupadalsskolan i Malmö, som körar, och Majken och Moa Holmström. Leo Arnsberger och David Sjögren, som sköter mellansnacken mellan låtarna.

Historia

Green Soul föddes från början som Everybody Gets Lonely Orchestra (EGLO), ett coverband, som under några år drev en egen klubb i Malmö. Många berömda artister som Ola Salo, Ebbot, Titiyo m fl gästade bandet på klubben. 2019 drog bandet igång projektet Green Soul. Pär Moberg har skrivit det mesta av musiken, men skivan innehåller även en låt av Alice Samoilova, och ett par covers.

Bokning

Bokning av bandet sker genom Evolving Traditions.

Press

Här kan du ladda ned pressfoton av bandet!