Green Soul band

Green Soul

Green Soul är ett hårdsvängande soulband som hämtar sin inspiration i 60- och 70-talssoul. Tänk Aretha Franklin, James Brown, eller Otis Redding, men med lite stänk av boogierock a la AC/DC, så fattar du. På plattan Green Soul, som vänder sig till en barnpublik, har dock bandet skrivit nya låtar i samma stil, med texter om miljöfrågor, och om vad man som barn kan göra för att hjälpa till att rädda vår planet.

Singel

Tavla på omslaget. Alice Samoilova. Layout: Eddie Anderson. Klicka på bilden för att ladda ned högupplöst!

4 mars 2021 släppte vi vår första singel! ”Ni ser en omöjlighet – vi ser en möjlighet”. En soul-ballad, som handlar om att det kan kännas tungt att vara barn idag när man ser alla de miljöhot som vi står inför, men att barnen är morgondagens makthavare, som kan att se till att lyckas där dagens makthavare misslyckas! Läs texten här! Klicka här för att lyssna på Spotify!

Video

Miljöorganisationen Greenpeace, som vi samarbetar med, har gjort en video till vår singel. Den släpptes 6 april 2021, och finns att se på Greenpeaces hemsida för den som skänker en liten slant till dem.

Klicka på bilden för att komma till videon!

Album i samarbete med Greenpeace!

Tavlan målad av Alice Samoilova. Layout Eddie Anderson. Klicka på bilden för att ladda ned den högupplöst!

Den 6 april 2021 inträffade Sveriges Overshoot Day detta år. Här kan du läsa mer om vad det är. I samband med det släpptes vårt album, ”Green Soul”.

Inför detta inledde vi ett samarbete med Greenpeace. Alla våra upphovsrättsliga intäkter från musiken kommer att gå till Greenpeace, och under de första veckorna kommer det bara att gå att lyssna hela plattan via Greenpeaces hemsida.

Här kan du lyssna på ett musikexempel från skivan!

”Jorden har feber” (med mellansnack), Text och musik Pär Moberg

Musiken fungerar utmärkt att lyssna på i sin egen rätt, inspelad eller live, men bandet gör också Skapande Skola-projekt där en klass utifrån en lärarhandledning om miljöfrågor på olika sätt får hämta inspiration i bandets musik för att jobba med miljöfrågor, både vetenskapligt och konstnärligt. Läs mer om det på den här sidan!

Bandets medlemmar är några av Skånes mest etablerade musiker, inom både rock/pop, jazz och folkmusik:

  • Magnus Svenningsson – bas
  • Jens Andersson, sång och slagverk
  • Alexandra Hamnede, sång
  • Rasmus Svensson – trummor
  • Dolores ”Dolly” Humovic – sång
  • Mikael Gökinan – gitarr
  • Alice Samoilova – sång
  • Pär Moberg – barytonsax
  • Björn Edqvist – trumpet
  • Torbjörn Righard – tenorsax

På skivan medverkar också elever från musikprofilen på Djupadalsskolan i Malmö, som körar, och Majken och Moa Holmström. Leo Arnsberger och David Sjögren, som sköter mellansnacken mellan låtarna.

Historia

Green Soul föddes från början som Everybody Gets Lonely Orchestra (EGLO), ett coverband, som under några år drev en egen klubb i Malmö. Många berömda artister som Ola Salo, Ebbot, Titiyo m fl gästade bandet på klubben. Under ett par år somnade bandet sedan av, men återuppstod för att dra igång projektet Green Soul. Pär Moberg har skrivit det mesta av musiken, men skivan innehåller även en låt av Alice Samoilova, och ett par covers.

Bokning

Bokning av bandet sker genom Evolving Traditions.

Press

Här kan du ladda ned pressfoton av bandet!